Het bestuur

Het bestuur van creativiteitscentrum De Ark bestaat sinds 29-1-2021 uit de volgende personen:

voorzitter Will Reijnders, penningmeester Wilco Ruitenberg, secretaris Conny Walthuis, bestuurslid Astrid Kivits en bestuurslid Rieky Schalken


Will Reijnders


Voorzitter Will Reijnders: “De Ark speelt al jaren een prominente rol in mijn leven en dat van mijn echtgenote Anjo. Achtereenvolgens heb ik schilderles gehad van de docenten Anja, Petra, Toni, Annemarie en Leo.

Of ik werkelijk talent heb is nog zeer de vraag. Voor mij is het belangrijk dat ik heerlijk, onder begeleiding van de docenten, mijn eigen weg kan gaan. Dit vergezelt van een goede ambiance en leuke gezellige collegaecursisten. De Ark biedt mij dit alles.

 

Mijn ambitie is het oppoetsen van het pareltje De Ark en samen met medebestuursleden kijken of er nog nieuwe juweeltjes aan de parelketting van De Ark geregen kunnen worden.

    

 

 


Astrid Kivits


Bestuurslid Astrid Kivits: “Sinds een paar jaar geef ik 2 dagen in de week keramiekles op De Ark, met heel veel liefde. Ik ben ontzettend trots op mijn cursisten, die zoveel geweldige werkstukken maken. Naast De Ark heb ik een eigen bedrijfje, ‘Studio de Kivit’, verzorg creatieve workshops, maak Unieke Urnen en ben werkzaam op festivals, actief met kinderfeestjes, wedstrijden als Make-Up Artiste, Bodypainter ect. Als Out of the Box-denker opperde ik het idee voor workshops toe te passen bij De Ark en zet me in om dit geweldige creativiteitscentrum beter in kaart te brengen door middel van een nieuw uiterlijk en elan bij De Ark, voor jong en oud met creativiteit en passie. 

 

Wilco Ruitenberg


Penningmeester Wilco Ruitenberg: “Een tante van mijn echtgenote Monique had goede ervaringen met De Ark. Dat was voor mij enkele jaren geleden de reden om met Speksteen Bewerken bij de toenmalige docent Jan van Veen te beginnen. Ik doe het met veel plezier en ben verrast door wat je eigenlijk allemaal met speksteen kan maken. Ook mijn echtgenoot Monique heeft de smaak te pakken gekregen en is gaan schilderen bij docent Anne-Marie Somers.

 

De laagdrempeligheid die De Ark hanteert vind ik heel prettig. Vanwege problemen met mijn gezondheid ben is helaas voor 100% afgekeurd, maar heb daardoor wel gelegenheid om De Ark met veel plezier mede te besturen.                     

                        


Rieky Schalken


Bestuurslid Rieky Schalken: “De ‘formule’ en laagdrempeligheid die het creativiteitscentrum De Ark hanteert, bevalt mij erg goed. Je krijgt goede begeleiding, atelierruimte en inspiratie door en van het werk van anderen. Na enkele jaren onder de bezielende leiding van Anne-Marie Somers geschilderd te hebben, ben ik met succes overgestapt op Speksteen Bewerken.

 

Omdat ik het tijd vind om een frisse wind door gebouw en cursusaanbod te laten waaien, met behoud van bovengenoemde goede kenmerken van De Ark, heb ik me beschikbaar gesteld als bestuurslid. Vanwege mijn verleden in de journalistiek houd ik me bezig met de in- en externe pr en communicatie van en voor De Ark.” 

Conny Walthuis


Secretaris Conny Walthuis is al een aantal jaren actief binnen het bestuur van De Ark.

“Ik ben sinds mijn pensionering in 2015 lid van De Ark. Ben daar gaan schilderen bij Leo Coolegem, met olieverf (nooit eerder gedaan) en voornamelijk portretten. Hoe lastig kun je het voor jezelf maken? Maar nu mag het resultaat er wel zijn. Na een aantal bewogen jaren heb ik besloten om mijn laatste jaar in te gaan als secretaris van het bestuur De Ark.

 

Dus hopelijk zijn er liefhebbers met ambities om met dit nieuwe, zeer enthousiaste en gezellige bestuur verder te gaan. Voel je je geroepen, meld je dan aan? Je zult er geen spijt van hebben, want De Ark zit in de lift!”

 

   
Beleid en doelstelling

Hieronder vind je het volledige Beleidsplan 2021-2025, dit is vastgesteld op 28-04-2021.   

Tevens wordt hier een toelichting gegeven op het beloningsbeleid van De Ark.