Workshop

Tarieven van de diverse workshops zijn afhankelijk van kosten voor materiaal, aantal bijeenkomsten en docenten.

Vol = vol. Na aanmelding ontvang je alle relevante informatie over de workshop, waaronder aanvang, tijd, datum en aantal deelnemers.     


Fotografie


Fotograaf John Wolfs uit Den Bosch geeft een workshop digitale fotografie voor beginners bij De Ark, start op vrijdag 21 april (2023) en duurt van 12.30 uur tot 14.00 uur. 

 

Fotografie voor beginners, 10 lessen voor € 95,- + cursusboek van € 30,-.

 

 

 

In het verleden heeft John Wolfs als freelancefotograaf gewerkt, met name voor grote bedrijven. “Daardoor heb ik veel mensen kunnen ontmoeten en fotograferen. En nog belangrijker zijn de leuke contacten en vriendschappen die ik eraan over heb gehouden.”  Wolfs is geïnteresseerd in architectuur, het stadsleven en natuur en landschap. Hij houdt van uitdagingen, Den Bosch en voetbal. Als geen ander weet hij de stad van de Oeteldonkers -zoals ze met carnaval heten- op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij spreekt door middel van zijn schitterende foto’s, op Instagram te bewonderen onder John Wolfs@boschstradamus. Een aanrader voor potentiële cursisten met een spiegelreflexcamera, een spiegelloze of systeemcamera, waarbij men zelf de instellingen kan doen. “We gaan namelijk fotograferen in de ‘handmatige stand’ en laten het automatisch fotograferen volledig los. Daarvoor is het noodzakelijk om de handleiding van de eigen camera te kennen, dan wel te lezen. Ik vertel de cursisten in theorielessen vrij algemeen hoe men optimaal rendement uit zijn of haar camera kan halen, als voorbereiding op praktijklessen op locatie. De laatste les is de evaluatie. Deelnemers mogen mij alles vragen tijdens de workshop en waar ik geen direct antwoord op heb, zoek ik op en kom daar later op terug.”

Wolfs hoopt mensen te enthousiasmeren voor zijn voormalige werk, waarvan hij nu noodgedwongen ‘zijn favoriete hobby’ heeft gemaakt. 

*Start workshop: vrijdag 21-04-2023 

linoleumsnede maken


Anja van Mameren (1963)  is opgeleid als docent beeldende vorming, Master cultuureducatie, docent PO.

Haar cv vermeldt als werkervaringen: docent tekenen en schilderen en creatieve workshops bij diverse creativiteitscentra en museumdocent/rondleider/ lezingen in het Noordbrabants Museum.

De Ark profiteert al circa 13 jaar van haar vakmanschap.

 

 

"Linoleumsnede is een grafische druktechniek waarbij een afbeelding met een guts wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Het is een leuke techniek, waarbij je delen uitsteekt die bij het afdrukken op papier wit moeten blijven. Eerst wordt er een schets gemaakt en daarna gaan we die uitwerken op een plaat. Tussendoor kun je afdrukken maken en naar aanleiding daarvan wijzigingen aanbrengen in het ontwerp. We gaan werken met een thema dat bij het seizoen past en daarbij letten op de verhoudingen van vorm, licht/donker en het gebruik van arceringen”, aldus de docent die eerstegraads is opgeleid en uit ervaring spreekt.

 

 

 

De workshop vindt plaats in De Ark, op donderdag 2, 9 en 16 februari 2023, van 19.15 tot 21.15 uur. Kosten workshop € 30,-, plus materiaalkosten € 25,-. Opgeven is mogelijk  via  Linoleumsnede