Workshop

Tarieven van de diverse workshops zijn afhankelijk van kosten voor materiaal, aantal bijeenkomsten en docenten.

Vol = vol. Na aanmelding ontvang je alle relevante informatie over de workshop, waaronder aanvang, tijd, datum en aantal deelnemers.     

Fotografie


Fotograaf John Wolfs uit Den Bosch geeft een workshop fotografie bij De Ark: 

Fotografie voor beginners, 10 lessen, € 95,-

Fotografie voor gevorderden, 8 lessen, € 79,-

 

 

In het verleden heeft hij als freelancefotograaf gewerkt, met name voor grote bedrijven. “Daardoor heb ik veel mensen kunnen ontmoeten en fotograferen. En nog belangrijker zijn de leuke contacten en vriendschappen die ik eraan over heb gehouden.”  Wolfs is geïnteresseerd in architectuur, het stadsleven en natuur en landschap. Hij houdt van uitdagingen, Den Bosch en voetbal. Als geen ander weet hij de stad van de Oeteldonkers -zoals ze met carnaval heten- op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij spreekt door middel van zijn schitterende foto’s, op Instagram te bewonderen onder John Wolfs@boschstradamus. Een aanrader voor potentiële cursisten met een spiegelreflexcamera, een spiegelloze of systeemcamera, waarbij men zelf de instellingen kan doen. “We gaan namelijk fotograferen in de ‘handmatige stand’ en laten het automatisch fotograferen volledig los. Daarvoor is het noodzakelijk om de handleiding van de eigen camera te kennen, dan wel te lezen. Ik vertel de cursisten in theorielessen vrij algemeen hoe men optimaal rendement uit zijn of haar camera kan halen, als voorbereiding op praktijklessen op locatie. De laatste les is de evaluatie. Deelnemers mogen mij alles vragen tijdens de workshop en waar ik geen direct antwoord op heb, zoek ik op en kom daar later op terug.”

Wolfs hoopt mensen te enthousiasmeren voor zijn voormalige werk, waarvan hij nu noodgedwongen ‘zijn favoriete hobby’ heeft gemaakt. 

*Start cursus: zaterdag 24-09-2022  

Recyclekunst


Oude petflessen, koffieverpakkingen, kroonkurken, oude kranten, tempex verpakkingsmateriaal, plastic noppenfolie of ander schoon materiaal, het maakt niet uit, het is allemaal bruikbaar. Docent Astrid Kivits helpt je al deze ogenschijnlijk onnutte spullen te transformeren tot kunst. 

 

De creatieve geest van Astrid kent geen remmingen. In alles wat zij ziet of doet, ontdekt ze weer andere, nieuwe, creatieve toepassingsmogelijkheden.  Op deze wijze ontstond het oog dat je hierboven afgebeeld ziet.  

 

In een serie van 8 workshops neemt docent Astrid Kivits je mee op een reis door de art of recycling, de transformatie van afval naar kunst.

De cyclus leert je te kijken door een andere bril. Je zult tot de ontdekking komen dat je over meer creatieve talenten beschikt dan je zelf voor mogelijk houdt. Bovendien is het erg leuk om te doen.

Er zal thematisch gewerkt worden, waarbij Astrid zorgt voor de basis van waaruit je stap voor stap, onder haar begeleiding, jouw kunstwerk gaat opbouwen. Iedereen op zijn of haar eigen wijze.

 

*Start cursus: najaar 2022