Workshops

Tarieven van de diverse workshops zijn afhankelijk van kosten voor materiaal, aantal bijeenkomsten en docenten.

Vol = vol. Na aanmelding ontvang je alle relevante informatie over de workshop, waaronder aanvang, tijd, datum en aantal deelnemers.     

Musical


‘How to be a star’

 

Fiene Solingen en Chris van der Lee, 3dejaars studenten aan het conservatorium in Tilburg, een onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, zijn bezig met de voorbereidingen voor een sprankelende musical bij creativiteitscentrum De Ark.  Wie van zang, dans en drama houdt, kan na de zomervakantie helemaal losgaan bij De Ark en ‘een carrière’ als musicalstar opbouwen. Op dit moment zijn Fiene en Chris druk bezig  met de voorbereidingen voor de keuze van het type musical, de benodigde cast, voorwaarden als kwaliteit en kwantiteit, doelgroep, budget, facilitaire zaken, pr en sponsoring, kortom alles wat te maken heeft met het vak van docent, producer of regisseur. Maar ook heel triviale vragen als wat ze doen als er heel veel belangstelling bestaat van jonge en wat oudere mensen die zo graag dansen, zingen en acteren in een ongedwongen setting. Zodra er meer bekend is over de Musicalgroep, dan wordt deze fantastische primeur voor Haarsteeg en omgeving in de media en uiteraard ook op deze website wereldkundig gemaakt. Je interesse kenbaar maken of je opgeven kan nu al, via Aanmelden

Fotografie


Fotograaf John Wolfs uit Den Bosch geeft een workshop Digitale Fotografie – 5 lessen- bij De Ark. In het verleden heeft hij als freelancefotograaf gewerkt, met name voor grote bedrijven. “Daardoor heb ik veel mensen kunnen ontmoeten en fotograferen. En nog belangrijker zijn de leuke contacten en vriendschappen die ik eraan over heb gehouden.”  Wolfs is geïnteresseerd in architectuur, het stadsleven en natuur en landschap. Hij houdt van uitdagingen, Den Bosch en voetbal. Als geen ander weet hij de stad van de Oeteldonkers -zoals ze met carnaval heten- op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij spreekt door middel van zijn schitterende foto’s, op Instagram te bewonderen onder John Wolfs@boschstradamus. Een aanrader voor potentiële cursisten met een spiegelreflexcamera, een spiegelloze of systeemcamera, waarbij men zelf de instellingen kan doen. “We gaan namelijk fotograferen in de ‘handmatige stand’ en laten het automatisch fotograferen volledig los. Daarvoor is het noodzakelijk om de handleiding van de eigen camera te kennen, dan wel te lezen. Ik vertel de cursisten in 2 theorielessen vrij algemeen hoe men optimaal rendement uit zijn of haar camera kan halen, als voorbereiding op 2 praktijklessen op locatie. De 5de les is de evaluatie. Deelnemers mogen mij alles vragen tijdens de workshop en waar ik geen direct antwoord op heb, zoek ik op en kom daar later op terug.”

Wolfs hoopt mensen te enthousiasmeren voor zijn voormalige werk, waarvan hij nu noodgedwongen ‘zijn favoriete hobby’ heeft gemaakt. Zodra de data bekend zijn, worden ze gepubliceerd, onder andere op deze website.    

Kosten workshop digitale fotografie: 

€  45,-  voor 5 lessen.

Recyclekunst


Workshop in voorbereiding, info volgt.